Коледж у фотографіях

sdim0120.jpg

Циклова комісія фізичного виховання та захисту Вітчизни

Значне місце в навчально-виховному процесі в коледжі посідає циклова комісія фізичноговиховання та Захисту Вітчизни.

Багато сил, енергії і праці докладає до цього керівник фізичного виховання викладач-методист, Відмінник освіти України Шевцов Вячеслав Володимирович, який працює в коледжі з 1978 року. Він уміло організовує навчальний процес і позакласну роботу, грамотно проводить заняття, тренування та змагання з різних видів спорту, проявляє турботу про створення і удосконалення спортивної бази.

Більше 20 років циклову комісію очолює викладач – методист, Відмінник освіти України, майстер спорту Васильєва Надія Іванівна, яка працює в коледжі з 1978 року. Вона багато уваги приділяє методичній роботі, підвищенню педагогічної майстерності молодих викладачів, створенню навчально-методичного комплексу. Пропагує здоровий спосіб життя, залучає викладачів та студентів коледжу до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

З 2003 р. в коледжі працює викладач вищої категорії Пузіна Оксана Станіславівна. Найважливішим своїм завданням вона вважає зміцнення здоров'я кожного студента, формування в нього необхідних рухових якостей, вміння самостійно займатися фізичними вправами, використовує нетрадиційні форми та методи навчання.

З 2005 р. в коледжі працює Рокицький Володимир Станіславович. Він відмінно володіє різноманітними методиками організації й проведення занять. Застосовує раціональні методи навчальної діяльності студентів, грамотно змінює їх в залежності від навчального матеріалу, рівня фізичної підготовки студентів.

З 2006 р. в коледжі працює Загоруйко Андрій Олександрович. На заняттях з фізичного виховання він багато уваги приділяє підвищенню освітньої і виховної спрямованості, збільшенню щільності занять з допомогою методу колового тренгування.

З 2008 р. в коледжі працює Шевцов Андрій Вячеславович. На заняттях він віддає перевагу розвитку морально-вольових, інтелектуальних здібностей та професійно-прикладній фізичній підготовці.

З 1999 р. в коледжі працює викладач вищої категорії Захисту Вітчизни та безпеки життєдіяльності Трач Олександр Сидорович.

Він розробив та удосконалив навчально-методичний комплекс предмету. Багато уваги приділяє військово-патріотичному вихованню молоді. Проводит зустрічі з учасниками Великої Вітчизняної війни, спортивно-військові змагання, навчально-польові збори.

В коледжі створені добрі умови для якісного засвоєння предмета: добре обладнаний кабінет, тир, стройовий майданчик, тактичне поле, вартовий майданчик з необхідною кількістю навчальних приладів.

Великий досвід роботи має викладач першої категорії Семашко Володимир Олексійович, який працює в коледжі з 1992 р. і викладає предмет “Беспека життєдіяльності”. В процесі викладання він використовує різні форми та методи пізнавальної діяльності студентів.

З 2004 р. працює в коледжі викладачем з медичної підготовки, завідувач оздоровчого пункту коледжу Іконніков Віталій Сергійович. Він постійно слідкує за станом здоров'я студентів, надає їм медичну допомогу, регулярно проводить медичний огляд, допомагає в проведенні спортивних змагань, туриських походів, проводить лекціїї та бесіди в групах.

В своїй роботі циклова комісія поєднує всі форми навчання, що сприяє підвищенню соціальної та трудової активності студентів, зміцненню здоров'я, розвитку життєво-необхідних навичок та вмінь.

Одним з кращих колективів фізичної культури обласного спортивного клубу “Гарт” став колектив Житомирського технологічного коледжу. Спортсмени навчального закладу успішно виступають на щорічних Універіадах Житомирщини, беруть участь у спортивно-масових заходах Богунського району міста та управління освіти і науки обласної державної адміністрації. На базі коледжу проводились і проводяться міські, обласні і республіканські змагання з різних видів спорту.

Розвитку фізичної культури і спорту постійну увагу приділяє педагогічний колектив коледжу та особисто директор Віталій Петрович Стельмашенко і керівник фізичного виховання Шевцов В'ячеслав Володимирович.

У коледжі обладнано кабінет з фізичного виховання. Він дає можливість найбільш ефективно організувати заняття зі студентами, використовуючи наочні посібники і технічні засоби, сприяти професійно-прикладній фізичній підготовці, готувати громадські фізкультурні кадри.

Багатий коледж і своїми спортивними традиціями. В різний час тут навчались: бронзова призерка ХХII Зимових Олімпійських ігор з біатлону Валентина Цербе, дворазова рекордсменка світу з велосипедного спорту Ольга Сидоренко, майстер спорту міжнародного класу велосипедистка Людмила Присяжнюк, майстри спорту Олег Головня, Олег Гончар, Віктор Якубинський, Юрій Бардашевський.

Згідно комплексного плану виховної роботи, викладачі циклової комісії проводять спортивні змагання між групами з волейболу, баскетболу, футболу, настільного тенісу, зустрічі з відомими спортсменами Житомирщини, туриські походи, спортивні свята.

В коледжі створена хороша матеріальна база. З повним инавантаженням працює великий спортивний зал, тенісний зал, два тренажерних та шейпінг зали, спортивний майданчик.

Створені та працюють під керівництвом викладачів фізичного виховання спортивні секції з волейболу, баскетболу, футболу, легкої атлетики, силового триборства, настільного тенісу.

В коледжі навчаються члени збірної команди України, заслужені майстри спорту з волейболу серед слабочуючих спортсменів, чемпіони світу, багаторазові чемпіони України: Дайнеко Л. М.,         Демянчук Л. М., Зеленський В. Г., Антонюк О. М..

Чемпіонами міських та обласних змагань є збірна команда коледжу з баскетболу, яких тренує Шевцов В. В..

В коледжі навчаються: призер міжнародних змагань, багаторазовий чемпіон України з карате-до Рельнас Віталій; чемпіон України з військово-спортивного багатоборства Біденко Руслан; чемпіон області з легкої атлетики Опанасенко Дмитро; чемпіон області з настільного тенісу, кандидат в майстри спорту Балицький Володимир; кандидати в майстри спорту із спортивної акробатики Міщанчук Анна та Логвін Іван.

В коледжі підготовлено багато спортсменів – розрядників.